2010. február 22., hétfő

Welcome week első nap

Reggel korai kelés, 9-kor gyülekező sulinál. Tartottak kis ismertetőt az országról, volt kis ismerkedési játék, mindenkinek egy kép alapján meg kellett találni a párját, majd őt bemutatni pár szóban. Utána körbevezettek minket az egyetemen, az egész kisebb mint a fél K épület. Kevés diákjuk van, pontos számra nem emlékszem, de még kiderítem nektek.
Az egyetem épülete pedig hihetetlen. Nagyon jól néz ki, belül tiszta új, üveg, fa, látszóbeton, kövek, fehér, szürke, modern. Sokkal inspirálóbb lehet ott tanulni, de ez majd kiderül. Illetve erről is lesznek képek majd, ha elkezdődik a tanítás. Addig pedig elég sűrű a welcome week programja.
Ezután a hivatalos papírok kitöltése következett, nekem sajnos még nincsenek meg a regisztrációhoz és a tartózkodási engedélyhez szükségesek.
Kaptunk egy ebédet a helyi menzán, ami inkább étterem minőséget kapna nálunk. Ez és a könyvtár a lebegő üveg-acél dobozban van, ahonnan szintén hihetetlen kilátás nyílik a hegyekre.
Délután kis csapatokba osztva jártuk a várost ilyen helyismereti vetélkedő szerűt végigcsinálva. Közben intézhettünk magunknak buszbérletet, meg a regisztrációt a polgármesteri hivatalban. Az éves bérlet 45CHF-embe került, ami egész jó ár. (90 lenne diákkal, de a kormány visszatéríti felét)
Miután jól lefáradtunk a sétában következett a german placement test. A leendő basic csoportot tippelem magamnak.
A némettel még elég hadilábon állok, sajnos üzletekben előfordul keverem az angollal. Ugyan az sem tökéletes, rég nem kellett ennyit beszélnem, de érteni szerencsére majdnem mindent. Sokszor pedig hirtelen magyarul akarok megszólalni még. De ezek remélem elmúlnak, és belejövök mindkettőbe.

6 megjegyzés:

  1. Hi Öcsém várjuk a helyi sörökről a beszámolót!
    Laci

    VálaszTörlés
  2. Vigyázz a Peti kérésével mert csak amit én kérek az lehet élménybeszámoló amit a Peti kér az csak jelentés:)
    Laci

    VálaszTörlés
  3. Eddig egy fajta sört ittam csak, Lager, valami svájci. Van valam liechtensteini is, de azt eddig boltban nem láttam, ez viszont olcsó, 0,6CHF.
    Nőkről nem tudok nyilatkozni, majd szereztek tapasztalatot amikor meglátogattok.:D

    VálaszTörlés
  4. de vannak csajok ugye? nem kell importálni vagy otthonról hozni? :D

    ui.: nézni illetve kulturáltan nyálat csorgatni szabad :D

    P

    VálaszTörlés