2010. március 12., péntek

Krumplistészta

Ma este kis international dinnert tartottunk, Gyesával krumplistésztát főztünk pár emberre. 1kg tészta meg a hozzávalók, maradt is jó sok. Rajtunk kívül volt még két cseh, egy egyiptomi, egy lengyel, két kínai, egy koreai. A kínaiak csináltak valami levest, meg valami főételt is kóstolni, az egyiptomi srác meg a salátát készítette. Adtunk még az arra járó embereknek, összességében jó volt a fogadtatás, ez nagy bátorítás a jövőbeni főzőakcióinkhoz. Mondjuk talán ez a legegyszerűbb magyar kaja, viszont annál nagyobb rumlit csinál, 4 lábost is elhasználtunk.
Próbáltuk megtanítani a többieknek a nevét, illetve a leghosszabb magyar szót. A későn jövőknek pedig beadtuk hogy megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért-nek hívják a főztünk. Vacsihoz jó sokan elfogyasztottunk egy üveg bort, hihetetlen hogy a keleti népeken milyen hamar meglátszik az alkohol. Az egyik kínai csaj meg a kóreai kicsit be is csiccsentettek tőle.
Vacsi után elkezdtük leszervezni a jegyfoglalást a Vals-i Zumthor termálfürdőbe márc. 28.-ára, remélem összejön.
Ezt sípróba követte, igen, holnap megint síelni megyünk, bár csak négyen, három magyar építész meg Petr a cseh srác. Szerencsére kaptam kölcsön szerelést, így csak botot kell bérelnem, így jóval olcsóbban megúszom.
Wish me luck!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése