2010. március 10., szerda

03.07-10

Múlt hét vasárnap Dornbirnbe mentünk, olyan 20 perc vonattal Feldkirchből, mert Gyesa hallott egy bolhapiacról, ahol használt síléceket árulnak. A piacot sikeresen megtaláltuk, de síléc nem sok volt, és amik voltak azok elég drágán. Volt pár muzeális fa léc is, 70EUR-ért.
Síléc helyett viszont volt minden más, a rozsdás szögtől a bakelitlemezek tömkelegén át a gyanús arcú idegenek által árult valószínűleg lopott telefonokon túl használt számítógépeken innen dísztárgyakon keresztül a haszontalan kacatokig. Azért mindketten vettünk valamit. Meg kinéztünk a szobába egy förtelmes porcelán malacperselyt fél euróért, de sajnos az én hibámból lecsúsztunk róla. Mondtam majd visszajövünk érte, de abban a pillanatban hogy odébb léptünk valaki lecsapott rá. Beértük volna egy texasi rendszámmal a koliajtóra, de azért 10eurót nem adunk érte.
Ebéd a piacon, fél csirke illetve kolbász, majd azért ha már ott voltunk körbenéztünk a városban. Van pár új épület, meg régi is meg egy érdekes templom, nem nagy szám, de azért nézzétek meg a képeket:


Tegnap már dolgozni kellett, tervezésből Vaduz jövőjével foglalkozunk ugye, és ma az első impresszióinkat kellett prezentálni. Így este bent dolgoztunk a suliban, jó a hangulata az ilyen közös termeknek, kár hogy ilyen nincs otthon. Persze ott nem is lehetne elképzelni, amilyen a közbiztonság a suliban is, itt senki nem nyúlna a másik cuccához.
/Kis intermezzóként itt kell megemlítenem a sapkám történetét: Mikor Buchsba mentünk hogy simkártyát vegyünk, a buszon felejtettem legújabb és legjobb sapkámat, és ezt sajnos csak akkor realizáltam mikor kijöttünk a postáról. A sapka azonban hétfőn sikeresen meglett a buszállomáson, és az ott levő halomból ítélve más is járt már így./
Szóval tegnap itt bent dolgoztunk este 8-11-ig. Utána haza, ahol Gyesa meg cseh barátaink filmeztek, így én is csatlakoztam hozzájuk. Kóstoltunk kis fagyasztott Slivovicát, a pálinak cseh megfelelőjét almából készítve. Egyszer csak rémülten rohan át valaki, hogy a másik épületben beindult a tűzjelző, mert az egyik kínai csaj leégette a karamellt, amit egy sulis modellkísérlethez készített. Nem kapcsolta be a szagelszívót. Próbáltuk leállítani a szirénát, de nem ment, közben a rendőrök is megérkeztek, akik hát kicsit voltak csak mérgesek.:)

Ma délelőtt prezentáció, délután bevezetés a sulis modellezőgépek használatába. A legérdekesebb a lézervágó, ami igen hasznos modellezéshez. Átvágja 5mm-ig a kartont, fát, plexit, és szürkeárnyalatos képet tud nyomtatni ezek felületébe. Valami hihetetlenül kinéző dolgokat lehet vele csinálni, legyen szó akár terepről, akár homlokzatról. Tutira belenyomatom a képem egy plexi lapba.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése